IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След резки движения борсите в Европа завършиха с ръст

Седмицата донесе повишения на основните индекси на Стария континент

18:50 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
След резки движения борсите в Европа завършиха с ръст

Борсовата сесия в последния работен ден за седмицата завърши с ръст за водещите борсови индекси в Европа. Като цяло, търговията на Стария континент днес премина с доста резки движения, предизвикани основно от случващото се на американския фондов пазар.

Тази сутрин борсовите индекси започнаха с повишения след вчерашните данни за силен ръст на производителността на труда в САЩ и преминаването на Dow Jones Industrial Average над 10 000 пункта. След новината, че безрабтицата в Америка е скочила драстично през октомври обаче, индексите смениха посоката и заличиха целия натрупан за деня ръст.

В края на търговията, след като се видя, че инвеститорите в САЩ не се повлияха силно и не се стигна до голям спад на индексите, борсите в Западна Европа приключиха търговията с ръст.

Днес регионалният индекс Dow Jones Stoxx 600 напредна с 0,2 на сто до 241,01 пункта.

Основните корпоративни новини от Европа днес бяха свързани с британските компании British Airways и Royal Bank of Scotland, които отчетоха загуби за третото тримесечие. Въпреки това обаче акциите и на двете компании скочиха с по около 6 на сто, което даде поводи за изкупувания и на други дружества от техните сектори.

На национално ниво днес британският индекс FTSE 100 успя да напредне с 0,35 на сто до 5 143 пункта. Така той добавя 1,8 на сто през последната седмица. Във Франция пък CAC 40 се понижи с 0,2 на сто днес, но напредна с над 2,5 на сто за изминалата седмица.

Немският индекс DAX пък приключи седмицата с ръст от 1,2 на сто, след като днес добави минималните 0,1 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още