IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

British Airways с първа загуба в историята за първото си полугодие

За сравнимия период на миналата година компанията имаше печалба от 52 млн. паунда

09:54 | 06.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
British Airways с първа загуба в историята за първото си полугодие

Авиокомпанията British Airways отчете загуба преди данъци за шестте месеца до края на септември в размер на 292 млн. паунда заради трудните пазарни условия, предаде ВВС.

Това е първият случай, в който BA има загуба за първото полугодие на финансовата си година. За сравнимия период на миналата година компанията имаше печалба от 52 млн. паунда.

Приходите на превозвача са намалели за периода с 13,7% до 4,1 млрд. паунда (6,77 млрд. долара). „Авиацията остава в рецесия, като приходите ни вероятно ще се понижат с 1 млрд. паунда тази година“, коментира изпълнителният директор на BA Уили Уолш.

В момента BA води спорове с профсъюзите във връзка с плановете си да за съкращаване на работни места и замразяване на заплатите. Служителите от различни сектори на дейност на компанията заплашват със стачка.

В четвъртък профсъюзът Unite заведе дело във Върховния съд в опит да спре налагането на нови договори за екипажите на борда на самолетите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още