IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Unilever надолу с 36%

Гигантът в производството на потребителски стоки обаче регистрира едва 2% спад на приходите си

11:49 | 05.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Unilever надолу с 36%

Един от световните лидери в производството на потребителски стоки – англо-холандският гигант Unilever, отчете спад на печалбата си в размер на 36 на сто за третото тримесечие на годишна база. Така положителният резултат се свива до 1,05 млрд. евро, или 36 евроцента на акция.

Продажбите на компанията обаче се свиват само с 2 на сто до 10,2 млрд. евро, като основните приходи, където не се отразява продажбата на активи или изменението на валутния курс, бележат ръст от 3,4 на сто. През периода обемът на продукцията е нараснал с 3,6 на сто, което е неутрализирало ефектите от понижените продажни цени.

За същия период на миналата година Unilever постигна печалба от 1,6 млрд. евро, което прави 57 евроцента на акция. Прогнозите на анализаторите пък бяха за печалба от 40,2 евроцента на акция и приходи от 10,39 млрд. евро.

Благодарение на добрите резултати от Unilever обявяват, че ще увеличат дивидента за притежателите на листнати в САЩ акции до 39,5 цента за ценна книга, пише Market Watch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още