IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

BNP Paribas с ръст на печалбата от 45% след придобиването на Fortis

Френската банка отчита силно представяне в корпоративното и инвестиционното банкиране през третото тримесечие

09:41 | 05.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
BNP Paribas с ръст на печалбата от 45% след придобиването на Fortis

Френският банков гигант BNP Paribas отчете ръст на печалбата си от 45 на сто през третото тримесечие на годишна база. Основна заслуга за повишението има придобиването на белгийската финансова институция Fortis Bank. Около 277 млн. евро от печалбата се дължат именно на BNP Paribas Fortis.

Печалбата на BNP Paribas за третото тримесечие е 1,31 млрд. евро, след като за същия период на миналата година тя беше 901 млн. евро. Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 1,2 млрд. евро, предава Market Watch.

Приходите на BNP Paribas се увеличават с 40 на сто на годишна база до 10,66 млрд. долара, което означава, че за първите девет месеца на годината банката е реализирала ръст на приходите от 34% до 30,13 млрд. евро.

BNP Paribas, която е най-голямата по пазарна капитализация банка във Франция, отчита силни резултати в корпоративното и инвестиционното банкиране, където приходите скачат с 43% до 2,93 млрд. евро. Главна роля за това е изиграло повишеното търсене на деривативни инструменти и инструменти с фиксирана доходност, съобщават от банката.

Вчера акциите на BNP Paribas поскъпнаха с 3,5 на сто до 52,63 евро за акция. От началото на годината книжата на финансовата институция са поскъпнали със 79 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още