IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Societe Generale нарасна двойно през третото тримесечие

Нетната печалба на френската банка възлиза на 426 млн. евро за периода от юли до септември

18:56 | 04.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Societe Generale нарасна двойно през третото тримесечие

Втората по размера на своята пазарна капитализация френска банка Societe Generale SA е успяла да увеличи повече от два пъти размера на своята печалба през третото тримесечие на годината.

Значителното подобрение на условията на финансовите пазари през последните месеци е увеличило чувствително печалбата на нейното звено за корпоративно банкиране и за управление на активи.

Нетната печалба на Societe Generale се повишава до 426 млн. евро за периода от юли до септември в сравнение с положителен финансов резултат от 183 млн. евро за същото тримесечие на 2008 г.

Пазарните анализатори очакваха френската банка да отчете по-голяма нетна печалба от 524 млн. евро, предаде Wall Street Journal.

Приходите на звеното за корпоративно и инвестиционно банкиране се утрояват до 1,77 млрд. евро през третото тримесечие. Неговата печалба възлиза на 133 млн. евро в сравнение със загуба от 240 млн. евро преди година.

Акциите на Societe Generale поскъпват с 5% до 45,80 евро за акция на фондовата борса в Париж. От началото на тази година пазарната капитализация на банката се е увеличила с близо 35 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още