IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Kraft Foods намалява с 40% до 826 млн. долара

Kraft Foods потвърди, че все още се интересува от поглъщането на британския производител на захарни изделия Cadbury

09:28 | 04.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Kraft Foods намалява с 40% до 826 млн. долара

Най-големият производител на хранителни продукти в света Kraft Foods се присъедини към редиците на компаниите, чиято печалба за третото тримесечие надмина очакванията на анализаторите. В същото време ръководството на компанията, която от 2008 г. участва в представителния борсов индекс Dow Jones IA, понижи своята прогноза за ръста на продажбите през тази година.

Нетна печалба на Kraft Foods за трите месеца до 30 септември намалява до 826 млн. долара, или 55 цента на акция, в сравнение с положителен финансов резултат от 1,36 млрд. долара, или 91 цента на акция, за същия период на 2008 г. Преди година компанията отчете голям приход от продажбата на Post Cereals на Ralcorp Holdings Inc. за 2,6 млрд. долара., предаде Wall Street Journal.

Приходите намаляват с 5,7% на годишна база до 9,8 млрд. долара за третото тримесечие в сравнение с 10,4 млрд. долара за същия период на миналата година. Анализаторите очакваха американският производител на хранителни продукти да реализира по-малка печалба на акция от 48 цента и по-големи приходи от продажби в размер на 10,32 млрд. долара.

Kraft Foods очаква печалбата на акция за цялата година да възлезе на 1,97 долара, а приходите да се увеличат с около 2%, което е по-малко, в сравнение с предишната прогноза за ръст от 3%. Освен това Kraft Foods потвърди, че все още се интересува от поглъщането на британския производител на захарни изделия Cadbury, който отхвърли неговата оферта за придобиване от 16,7 млрд. долара през лятото.

Акциите на Kraft Foods поевтиняват с близо 3% до 26,73 долара в часовете на електронната търговия преди началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса. От началото на тази година пазарната капитализация на компанията е нараснала с 2,6% до 40,6 млрд. долара. За сравнение, Dow Jones IA се е повишил с 11,3% от началото на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още