IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителите на коли отчитат увеличение на продажбите в САЩ за октомври

Автомобилостроителите увеличават производството през месеца за да възстановят недостигащите бройки при дилърите

21:51 | 03.11.09 г.
Производителите на коли отчитат увеличение на продажбите в САЩ за октомври

Производителите на автомобили във вторник отчетоха, че продажбите им в Америка през октомври са се възстановили след слабото представяне през септември.

General Motors, Ford Motor и Nissan обявиха, че продажбите им се увеличават в сравнение с преди година, докато Toyota съобщи, че продажбите остават на нивото от съответният период на 2008 г. Продажбите на Chrysler обаче се свиват с 30% спрямо нивото им от октомври миналата година.

Продажбите на автомобили на повечето производители отбелязаха ръст в края на юли и първите три седмици на август, благодарение на програмата на американското правителството за насърчаване на продажбите на нови автомобили „Кеш за стари коли“. Програмата доведе до ограничен брой коли в наличност при дилърите през септември.

Ford и другите производители увеличиха производството си през октомври за да попълнят недостигащите бройки при дилърите. Продажбите на Ford на щатския пазар се увеличават с 3% в сравнение с октомври 2008 и с 21% в сравнение със септември.

Въпреки голямото свиване в продажбите на Chrysler на годишна база, продажбите бележат ръст от 6% спрямо септември. Продажбите на Nissan през октомври се увеличават с 6% на годишна база и с 9% на месечна.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още