IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на BMW се срути със 74% през третото тримесечие

Според шефовете на компанията още не може да се каже, че е започнало устойчиво възстановяване на икономиката

11:05 | 03.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на BMW се срути със 74% през третото тримесечие

Немският автомобилен гигант BMW отчете драстичен спад на печалбата си от 74 на сто през третото тримесечие на годишна база. Така положителният резултат на компанията се свива до 78 млн. евро.

За сравнение през третото тримесечие на 2008 г. BMW реализира печалба в размер на 298 млн. евро. Прогнозите на анализаторите пък бяха за печалба от 94 млн. евро, предава Wall Street Journal.

Приходите на BMW се свиват с 6,6 на сто до 11,8 млрд. евро през тримесечието, а печалбата преди данъци и лихвени плащания (EBIT) се срива с 86 на сто до 55 млн. евро. През третото тримесечие на 2008 г. автомобилната компания отчете приходи от 12,6 млрд. евро и EBIT от 387 млн. евро.

В официалното си съобщение, придружаващо отчета, от компанията посочват, че „не може да се твърди, че е започнало устойчиво възстановяване на икономиката“. На този фон BMW очаква спад на продажбите си на автомобили за цялата 2009 г. в размер на 10-15 на сто спрямо миналата година.

Въпреки всичко от компанията са убедени, че ще завършат годината с положителен финансов резултат, както и че през 2010 г. ще започне постепенно възстановяване на пазарните условия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 03.11.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още