IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола отново тръгна нагоре

През последното денонощие котировките на черното злато напреднаха с около 2 на сто

08:45 | 03.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола отново тръгна нагоре

Цената на петрола отново пое нагоре, слагайки край на понижението си от петък. Така след старта на новия месец котировките вече се движат с повишение от около 2 на сто.

Повод за вчерашното поскъпване на суровината дадоха данните на Института за управление на доставките в САЩ, които показаха ръст на промишлената активност до най-високата й стойност за последните три години. Това, както и данните за ръст на производствената активност в Китай оказаха подкрепа на цената на петрола в началото на новия месец.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през декември поскъпнаха с 1,5 на сто до 78,13 долара за барел. През нощта цената на черното злато се повиши с още 0,3 на сто до 78,35 долара за барел.

Ръстът в цената на петрола дойде на фона на оптимизъм на фондовите пазари, който изведе водещите индекси в САЩ до ръст през първата борсова сесия за ноември.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент с доставка през декември повиши цената си с 1,8 на сто до 76,55 долара за барел. Тази сутрин брентът се търгува по 76,81 долара за барел, което е с 0,35 на сто повече от вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още