IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси все пак се устремиха нагоре

Оптимизмът при банките надделя въпреки банкрута на CIT

23:19 | 02.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските индекси все пак се устремиха нагоре

След доста волатилна сесия американските борсови индекси в крайна сметка приключиха първата търговия за месец ноември на положителна територия. Акциите започнаха сесията със силни печалби след по-добрите от очакванията данни за производствения и жилищния сектор в страната.

Впоследствие настроенията бяха помрачени през втората половина на търговията заради разпродажби във финансовия сектор, но в самия край на сесията оптимизмът за икономиката се върна на сцената и изведе Dow Jones Industrial Average на плюс от 0,79% до 9789 пункта.

S&P 500 нарасна с 0,65% до 1043 пункта, а Nasdaq Composite добави 0,2% до 2049 пункта.

За ръста допринесоха поскъпванията по позициите на големите банки като Bank of America и JPMorgan Chase, въпреки че акциите на обявилата банкрут CIT паднаха с близо 84 на сто.

Книжата на Ford Motor скочиха с 8,14% до 7,57 долара за брой, след като компанията обяви изненадваща печалба от близо 1 млрд. долара за третото тримесечие. Резултатът на производителя е подпомогнат от правителствената програма „Кеш за стари коли“, след като за същото тримесечие на 2008 беше регистрирана загуба от 161 млн. долара.

Фючърсите на суровия петрол поскъпнаха с 1,09 долара до 78,09 долара за барел, а цената на златото се повиши с 1,3% до 1054 долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още