IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отново мрачни прогнози за разходите на британците за коледни подаръци

Средно с 4 на сто по-малко смятат да отделят жителите на Острова за подаръци за празниците

10:31 | 02.11.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отново мрачни прогнози за разходите на британците за коледни подаръци

Британците планират да харчат по-малко за подаръци тази Коледа, отколкото миналата, тъй като се тревожат от растящите безработица и данъци.

Анкета на компанията Broker Execution, проведена сред 2000 британци в периода 20-26 октомври, показва, че те планират да изхарчат средно 358 паунда за подаръци тази година, което е с 4 на сто по-малко от прогнозираните разходи по същото време миналата година, предаде Ройтерс.

Около 40 на сто от анкетираните са заявили, че ще похарчат по-малко пари от миналата година, 10 на сто – че ще похарчат много по-малко, а близо половината планират да отделят приблизително същата сума.

„Към момента перспективата за потребителските разходи за Коледа е по-лоша от тази за 2008 г.“, коментира анализаторът на Execution Каролин Гъливър.

„Все пак от опит знаем, че с приближаването на края на декември хората може да постъпят по съвсем различен начин и резултатите може да не са чак толкова разочароващи, колкото предполага анкетата“, добавя тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:03 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още