IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Русия въвеждат затвор за злоупотреба с доминиращо положение на пазара

Със затвор вече се наказват незаконни действия на дадена фирма на пазара в Русия, при които тя е получила крупни доходи в размер над 5 млн. рубли (над 171 хил. долара)

13:08 | 30.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
В Русия въвеждат затвор за злоупотреба с доминиращо положение на пазара

В Русия от днес влизат в сила промени в антимонополното законодателство, предвиждащи затвор до 7 години за злоупотреба с доминиращо положение на пазара или ценови сговор между фирми, съобщи Lenta.ru по информация от Федералната антимонополна служба (ФАС).

От антимонополното ведомство уточняват, че те няма пряко да водят дела и да издават наказания по споменатите нарушения, които вече се квалифицират като углавни престъпления, а с това ще се занимават съответните правоохранителни органи по препоръка от ФАС.

Доказателствата по дадено антимонополно нарушение, например създаването на картелен сговор, ще трябва да бъдат събирани от ФАС.

За подлежащи на наказание „лишаване от свобода“ по антипонополното законодателство в Русия се считат извършителите на нарушения, при които на фирми или на държавата е причинена крупна вреда от над 1 млн. рубли (над 34 хил. долара). Със затвор вече се наказват и доказани незаконни действия на дадена фирма на пазара, при които тя е получила доходи в размер над 5 млн. рубли (над 171 хил. долара).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още