IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И Avon отчита спад на продажбите и печалбата

Козметичната компания не е подмината от кризата, резултатите обаче са относително стабилни

15:19 | 29.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
И Avon отчита спад на продажбите и печалбата

Козметичната компания Avon отчете спад на печалбата си за третото тримесечие на годината до 156 млн. долара, или 36 цента на акция. За същия период на миналата година компанията постигна печалба от 52 цента на акция, или общо 223 млн. долара.

Ако се премахнат някои еднократни ефекти и разходи за преструктуриране на бизнеса, печалбата на Avon възлиза на 42 цента на акция. Това е повече от очакванията на анализаторите, които прогнозираха печалба от 40 цента на акция, предава Reuters.

Avon е козметичната компания с най-голям дял на директните продажби в света. За днес шефовете й са насрочили среща с инвеститорите, на която трябва да бъде обсъдена стратегията на компанията. Вероятно тя ще е съсредоточена към задържане на растежа в Латинска Америка и подобряване на резултатите в Северна Америка.

През третото тримесечие на годината Аvon е отчела минимален спад на продажбите си от 2,64 млрд. на 2,55 млрд. долара. Това се дължи основно на пазарната ситуация в САЩ, която е накарала много жени да потърсят допълнителни доходи, като станат дистрибутори на козметичните продукти на компанията.

Плановете на Avon за съкращаване на 1 200 работни места до 2013 година бяха потвърдени и с разпространяването на днешните данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още