IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Volkswagen отчита драстичен спад на печалбата от 86%

Въпреки слабите данни отчетът на автомобилния гигант е по-добър от предварителните очаквания

13:30 | 29.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Volkswagen отчита драстичен спад на печалбата от 86%

Немският автомобилен концерн Volkswagen отчита спад на печалбата си от 86 на сто праз третото тримесечие на годината. Въпреки това нейните ръководители са уверени, че пазарната ситуация се подобрява и че пазарният дял на Volkswagen ще се повишава.

Печалбата на производителя за третото тримесечие възлиза на 172 млн. евро, което е далеч под отчетения за същия период на миналата година положителен резултат от 1,2 млрд. евро. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 144 млн. евро, предава Market Watch.

“Печалбата бе повлияна негативно от глобалната икономическа и финансова криза“, обясняват от компанията.

През периода продажбите са нараснали с 8,9 на сто до 1,7 млн. превозни средства, но производството е намаляло с 2 на сто до 1,5 млн. превозни средства. Приходите пък са се свили с 10 на сто до 25,9 млрд. евро.

От компанията са уверени, че ще приключат годината на печалба, макар тя да е по-ниска от предходните години. Ръководителите на Volkswagen вярват, че компанията им ще се представи по-добре от пазара като цяло, което ще доведе до увеличаване на пазарния й дял.

Днес акциите на Volkswagen поевтиняват с около 1,3 на сто, което увеличава спадът им от началото на годината на около 57%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 29.10.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още