IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните за жилищния пазар понижиха щатските индекси

Инвеститорите остават напрегнати в очакване на утрешните данни за брутния вътрешен продукт на САЩ през третото тримесечие

16:43 | 28.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Данните за жилищния пазар понижиха щатските индекси

Индексите на фондовите борси в САЩ тръгнаха надолу, след като продажбите на нови еднофамилни къщи и апартаменти изненадващо се понижиха през септември и записаха първия си спад за последните шест месеца. Инвеститорите остават напрегнати и в очакване на утрешните данни за брутния вътрешен продукт на страната през третото тримесечие.

Тревожна бе и новината, че банковият холдинг GMAC отново се е обърнал за помощ към Министерството на финансите в размер от 2,8 до 5,6 млрд. долара. През май правителството предостави на финансовата институция, която бе собственост на автомобилната компания General Motors, 7,5 млрд. долара заем и в замяна получи дял от близо 50% в нейния капитал.

Dow Jones IA, който обединява 30-те най-големи дружества, губи 0,3% до 9855,3 пункта един час след началото на сесията. По-широкият S&P 500 се понижава с 0,7% до 1056,4 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, намалява с 0,9% до 2097,8. Добивните компании се наредиха сред най-губещите в началото на сесията.

Преди началото на борсовата търговия стана ясно, че поръчките на стоки с дълготрайна употреба се увеличават с 1% на месечна база през септември. Това е добра новина за американската икономика, защото показва, че бизнесът е достатъчно уверен, за да увеличава своите инвестиции в дълготрайни активи, чието производство е и много по-скъпо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още