IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола остава трайно под 80 долара за барел

Вчера в САЩ черното злато поскъпна минимално, но през нощта ръстът изгуби инерцията си

08:32 | 28.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола остава трайно под 80 долара за барел

Цената на петрола остава трайно под нивото от 80 долара за барел, макар по време на вчерашната борсова сесия да се наблюдаваше известно поскъпване на суровината. То дойде след оптимистични данни за пазара на жилища в САЩ и информация за спад на петролните запаси в страната.

Индексът на цените на жилищата S&P/Case-Shiller, който бе публикуван вчера, показа ръст на цените във всички 20 района, попадащи в изследването. Това върна известна част от оптимизма на пазара и петролът регистрира повишение в цената си.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през декември поскъпнаха с 87 цента, за да завършат сесията при 79,55 долара за барел. През нощта обаче, в часовете на електронна търговия, суровината изгуби инерцията си и тази сутрин се движи със спад от 0,2 на сто спрямо вчера до 79,40 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поскъпна с 0,9 на сто до 77,92 долара за барел. Тази сутрин брентът се котира по 77,74 долара за барел, или с 0,23 на сто по-ниско от вчера.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 28.10.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още