IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските акции затвориха разнопосочно

Търговията на Wall Street беше волатилна след смесени икономически данни

22:00 | 27.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американските акции затвориха разнопосочно

Противоречивите икономически данни от днес намериха израз и в движенията на основните борсови индекси на Wall Street, които започнаха сесията с леки повишения, след което на няколко пъти промениха посоката на своето движение.

Преди началото на борсовата сесия стана ясно, че цените на жилищата в 20-те най-големи града на страната са се увеличили за четвърти пореден месец през август, което е добър знак за възстановяването на пазара на недвижими имоти.

Малко по-късно данните на Конферентния борд за потребителското доверие в САЩ помрачиха внезапно настроението на инвеститорите. Те показаха, че песимизмът отново се е завърнал сред американските потребители през октомври.

Тяхната оценка за текущото състояние на икономиката се е влошила до най-ниското си ниво за последните 26 години. Това вещае мрачни перспективи пред потребителските разходи по време на предстоящите празници.

В крайна сметка обаче Dow Jones IA, който обхваща 30-те най-ликвидни дружества на Нюйоркската фондова борса, затвори с актив от 0,14% до 9882 пункта. В понеделник Dow премина над психологическите 10 хил. пункта, но не успя да се задържи над това ниво до края на волатилната сесия.

По-широкият S&P 500 изгуби 0,33% до 1063 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижи с 1,2% до 2116 пункта.

Търговията на фондовите борси в САЩ вероятно ще остане волатилна през следващите няколко дни в очакване на предварителните данни за брутния вътрешен продукт през третото тримесечие. Анализаторите очакват, че американската икономика е нараснала с 3,1% през третото тримесечие спрямо предходното, когато се сви с 0,7% на тримесечна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още