IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Финансовият гигант ING се разделя на части, продава застрахователния бизнес

Компанията планира да върне половината от държавната помощ, след като раздели банкирането от застраховането

11:59 | 26.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Финансовият гигант ING се разделя на части, продава застрахователния бизнес

Холандската компания за финансови услуги ING обяви, че планира да раздели дейността си, отделяйки банкирането от застраховането. След като направи това, тя планира да продаде застрахователния си бизнес.

Предвижда се ING да прибегне до продажба на акции с цел връщане на половината от държавната помощ, която компанията получи от холандското правителство. Тя възлезе на 10 млрд. евро и бе отпусната на гиганта заради влошените му резултати вследствие на изостряне на кредитната криза, предава ВВС.

Изпълнителният директор на ING Ян Хомен обяви, че тези мерки представляват „ясен план за преодоляване на несигурността, създадена от финансовата криза“.

С цел получаването на разрешение за преструктуриране на бизнеса от Европейската комисия, ING планира продажбата на поделението за интернет банкиране в САЩ ING Direct USA до 2013 г.

Очакванията на ING са през третото тримесечие да бъде отчетена печалба от 750 млн. евро. За същия период на миналата година финансовата компания реализира загуба в размер на 568 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още