IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кметът на Ню Йорк е най-големият политически прахосник в историята на САЩ

Той харчи средно по 1 млн. долара на ден за текущата предизборна надпревара за кмет на Ню Йорк

15:43 | 24.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кметът на Ню Йорк е най-големият политически прахосник в историята на САЩ

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг е похарчил повече от собствените си средства за текущата си предизборна кампания, отколкото който и да е друг политик в историята на САЩ, предаде Ройтерс.

До края на миналата седмица той е вложил 85,2 млн. долара в политическата надпревара по повод на предстоящите на 3 ноември избори за кмет на Ню Йорк. За да получи още един мандат като кмет на най-легендарния град в САЩ, той харчи средно по 1 млн. долара на ден.

Ако разходите му продължават да се увеличават със същите темпове, предизборната компания на Майкъл Блумбърг може да му коства между 110 и 140 млн. долара. Така общата стойност на трите предизборни кампании, в които милиардерът е участвал досега, ще набъбне до 250 млн. долара.

Неговият опонент Уилям Томпсън, който е представител на Демократическата партия, е похарчил „само” 6 млн. долара в предизборното състезание. Според него разходите на сегашния кмет са „неприлично” големи.

По-голямата част от средствата на Майкъл Блумбърг са вложени за реклама по телевизията, радиото и Интернет. На част от сумата е отишла и за подпомагане на по-малки предприятия, които са били засегнати сериозно от кризата.

Голяма част от богатството на Майкъл Блумбърг е натрупано благодарение на създадената от него медийна и информационна империя Bloomberg LP, която се оценява на 16 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още