IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Marks & Spencer отново опитва да пробие на испанския пазар

Веригата, която има 690 магазина на Острова и 300 извън Великобритания, се изтегли от Испания през 2001 г.

10:23 | 23.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Marks & Spencer отново опитва да пробие на испанския пазар

Британската верига магазини Marks & Spencer се завръща в континентална Испания след 8 години отсъствие, като отваря магазин в Марбея следващия месец, предаде Ройтерс.

Веригата, която има 690 магазина на Острова и 300 извън Великобритания, се изтегли от Испания през 2001 г., като продължи да поддържа само три франчайза в Гран Канария и четири в Тенерифе.

M&S ще открие магазин с площ 14 хил. кв. фута (1300 кв. м) в търговския център Ла Канада в Марбея, като той ще се управлява от франчайз партньора на веригата York Ltd.

Марбея е главен морски комплекс на Коста дел Сол и е предпочитана дестинация за британските туристи. Сегашната стратегия на Marks & Spencer да се насочи към такъв регион контрастира с тази от 90-те години на миналия век, когато компанията се фокусира върху Мадрид, Барселона, Севиля и Валенсия, но не успя да спечели средната класа в Испания.

„Никога не съм го харесвала особено“, казва за Marks & Spencer 64-годишната Марибел Тенес, която пазарува в магазин на испанската верига El Corte Ingles в Мадрид.

„В El Corte Ingles има дрехи на всякакви цени, дори дизайнерски, така че защо да ходя там (в Marks & Spencer)? Качеството не беше добро и нищо не хващаше окото. В Zara може дрехите да са с по-ниско качество, но витрините им са поразителни.“

El Corte Ingles, с магазини в големите испански градове, включително Марбея, се радва на значителна лоялност сред испанците и също както M&S продава храна, включително деликатеси, и дрехи.

Освен това испанската верига покрива ниши на пазара като чуждестранни храни, които не се продават в повечето испански супермаркети, за чужденците, живеещи в Испания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още