IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Novartis очаква рекордна печалба заради ваксините срещу H1N1

Негативните валутни движения обаче може да спрат устрема на финансовите й резултати

11:10 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Novartis очаква рекордна печалба заради ваксините срещу H1N1

Швейцарската фармацевтична компания Novartis отчете лек ръст на печалбата си до 2,11 млрд. долара за третото тримесечие на годината. Продажбите също нарастват минимално и възлизат на 11,08 млрд. долара.

За същия период на миналата година фармацевтичният гигант постигна печалба от 2,08 млрд. долара и приходи от 10,74 млрд. долара, предава Market Watch. Отчетените резултати са в близост до очакванията на анализаторите за печалба от 2,16 млрд. долара на база приходи от 11,03 млрд. долара.

„Очакваме за цялата 2009 година оперативната и нетната печалба на компанията да достигнат рекорди в абсолютни стойности, дори ако от резултатите се изключи приносът на ваксините срещу вируса H1N1”, обявяват от Novartis.

„Въпреки това обаче е възможно негативни валутни движения да редуцират значително ръста в резултатите на компанията“, предупреждават шефовете на дружеството.

Оперативната печалба на Novartis за деветмесечието е в размер на 2,6 млрд. долара, което е ръст с 300 млн. долара спрямо миналата година.

Прогнозите са през настоящата година продажбите на отделните пазари да нараснат с темп от около 10 на сто в местните валути, където Novartis оперира. Само по отношение на фармацевтичните продукти се очаква двуцифрен ръст на продажбите тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още