IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Credit Suisse излезе на печалба от 2,4 млрд. франка

Резултатът е доста по-висок от предварителните очаквания и идва на фона на утроени приходи

10:19 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Credit Suisse излезе на печалба от 2,4 млрд. франка

Швейцарският банков гигант Credit Suisse обяви печалба от 2,4 млрд. франка за третото тримесечие на годината. За сравнение година по-рано компанията бе на загуба от 1,2 млрд. франка.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за далеч по-малка печалба в размер на 1,5 млрд. франка, пише Market Watch.

Приходите на финансовата институция за третото тримесечие възлизат на 8,9 млрд. долара, което е близо три пъти повече от приходите за същия период на миналата година. Тогава те възлязоха на 3 млрд. франка.

„Ако пазарите останат благоприятни, ние очакваме, че ще успеем да задържим инерцията си. Дори ако пазарите станат по-трудни, ние вярваме, че Credit Suisse е позиционирана така, че да се представи добре“, обяви в официално съобщение изпълнителният директор на институцията Брейди Дуган.

Credit Suisse стана първата голяма инвестиционна банка, която обяви своите резултати за второто тримесечие. Вчера излязоха данни и за Deutsche Bank, но тя ще публикува пълния си отчет следващата седмица.

Прогнозите на анализаторите са, че големият конкурент на Credit Suisse – UBS, ще остане на червено и през третото тримесечие. Дали това ще бъде така ще се разбере на 3 ноември, когато финансовата институция ще обяви резултатите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:50 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още