IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се успокои след резкия ръст от вчера

Котировките остават в близост до най-високото си ниво за последните 12 месеца, златото също спря възхода си

08:59 | 22.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се успокои след резкия ръст от вчера

Петролът спря възходящото си движение от вчера и през нощта котировките регистрираха минимални отстъпления. Въпреки това обаче те остават съвсем близо до отбелязания вчера рекорд за последните 12 месеца.

Повод за отстъплението даде стабилизирането на американския долар, който успя да се върне под 1,50 EUR/USD. Поради същата причина златото също прекрати възхода си и тази сутрин металът с незабавна доставка се котира по 1 060,10 долара за тройунция.

Вчера в САЩ бяха публикувани данните за петролните запаси за последната седмица. Те показаха, че запасите от бензин са се свили с 1,1 млн. барела до 206,9 млн. барела. Като цяло обаче петролният запас е нараснал с 1,31 млн. барела до общо 339,1 млн. барела, което е най-високото ниво от август насам, пише Bloomberg.

На борсата в Ню Йорк вчера американският лек суров петрол поскъпна с 2,25 долара до 81,37 долара за барел. Това е най-високото ниво на затваряне от 9 октомври миналата година. По време на часовете за електронна търговия декемврийските фючърси на лекия суров петрол от стъпват с 0,3 на сто до 81,12 долара за барел.

Вчера в Лондон петролът от сорта брент поскъпна с 3,2 на сто до 79,69 долара за барел. Тази сутрин декемврийските контракти за петрола от този сорт се търгуват с понижение от 0,25 на сто до 79,49 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още