IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Великобритания пласира най-дългосрочните облигации в Европа

Правителството привлече 7 млрд. лири от 50-годишни облигации, нито едно правителство в Европа не е правило това тази година

21:33 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Великобритания пласира най-дългосрочните облигации в Европа

Британското правителство си осигури паричен ресурс от 7 млрд. лири, пласирайки 50-годишни държавни облигации. Това е емисията с най-дълъг матуритет, пусната от правителство на европейска държава от началото на 2009 година.

За участие в аукциона за пласирането на емисията са били подадени поръчки на стойност 10 млрд. лири, предава Bloomberg, позовавайки се на участници в операцията.

Великобритания има друга 50-годишна емисия, която е с падеж през 2055 година. Доходността по новата емиисия е два базисни пункта по-ниска от тази на въпросната емисия, посочват от Bank of America и Merrill Lynch, които са сред мениджърите на емисията. Емисията, която падежира през 2060 година, бе с доходност 4,25 на сто.

Анализатори, анкетирани от агенцията, определят пласирането на емисията като „огромен успех”. Причината за това са предварителните очаквания на специалисите, според които трябваше да бъде набрана сума в рамките между 3 и 5 млрд. лири.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още