IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Придобиването на Wachovia увеличи печалбата на Wells Fargo с 98%

Нетната печалба на Wells Fargo за третото тримесечие нараства до 3,24 млрд. долара, или 56 цента на акция

16:30 | 21.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Придобиването на Wachovia увеличи печалбата на Wells Fargo с 98%

Американската банка Wells Fargo, която се превърна в най-големия ипотечен кредитор в САЩ през тази година, е отчела рекордна печалба за третото тримесечие. Чрез успешното управление на рисковите заеми и придобиването на Wachovia печалбата се увеличава с 98% на годишна база.

Нетната печалба на Wells Fargo за третото тримесечие нараства до 3,24 млрд. долара, или 56 цента на акция. За сравнение положителният финансов резултат е бил 1,64 млрд. долара, или 49 цента на акция, за същия период на 2008 г. Анализаторите очакваха печалба на акция от 37 цента.

Приходите на Wells Fargo нарастват близо два пъти до 22,5 млрд. долара през третото тримесечие. Въпреки добрите финансови резултати книжата на Wells Fargo поевтиняха с 2,3% до 29,82 долара за акция по време на електронната търговия на Нюйоркската фондова борса, предаде Wall Street Journal.

Wells Fargo е последната от четирите големи щатски банки, която публикува своите финансови резултати за третото тримесечие. JPMorgan, която е втората по активи банка, постигна печалба от 3,6 млрд. долара. Citigroup, която е четвърта в класацията, спечели 101 млн. долара за периода от юли до септември.

Bank of America, която е най-голямата банка в САЩ по размера на своите депозити и активи, отчете загуба от 1 млрд. долара поради нарастването на просрочените заеми. Банката е отделила 11,7 млрд. долара за покриването на кредитни загуби през третото тримесечие.

От началото на тази година пазарната капитализация на Wells Fargo се е повишила с 3,3% и това я превръща в най-печелившата банка на Нюйоркската фондова борса. Инвестиционната компания Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е най-големият инвеститор в банката с дял от 6,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още