IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данните за жилищния пазар в САЩ понижиха индексите

Coca-Cola Co. загуби 1,3 на сто, след като стана ясно, че продажбите на компанията са по-слаби от очакваното

23:42 | 20.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Данните за жилищния пазар в САЩ понижиха индексите

Щатските акции се понижиха, а доларът поскъпна от 14-месечния си минимум спрямо еврото, след като разочароващият доклад за началното жилищно строителство „засенчи“ по-добрите от очакваното корпоративни отчети на компании като Apple и Caterpillar.

Coca-Cola Co. загуби 1,3 на сто, след като стана ясно, че продажбите на компанията са по-слаби от очакваното. Акциите на Boeing паднаха с 2,9 на сто, защото от Morgan Stanley препоръчаха на инвеститорите да ги продават.

На другия полюс бяха Apple и Caterpillar, които добавиха по над 3 на сто.

Индексът Standard & Poor’s 500 загуби 0,6 на сто до 1091,06 пункта. Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,5 на сто до 10 041,41 пункта, а Nasdaq – с 0,6 на сто до 2163,47 пункта.

Данните за пазара на жилища изненадаха неприятно инвеститорите и това ще се отрази на фондовия пазар, смятат анализатори.

Над 130 компании от S&P 500 трябва да оповестят отчетите си за третото тримесечие тази седмица. Досега печалбите на компаниите са надхвърлили очакванията на анализаторите при 79 на сто от предалите данните си компании, по данни на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още