IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси тръгнаха надолу след поредицата от отчети

Солидните финансови резултати на Apple и Pfizer не успяха да компенсират разочарованието, което донесоха отчетите на DuPont и Coca-Cola

17:46 | 20.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси тръгнаха надолу след поредицата от отчети

Поредицата от финансови отчети на редица големи американски компании, които бяха публикувани днес, оставиха смесени чувства сред инвеститорите на фондовите борси в САЩ. Солидните финансови резултати на Apple, Pfizer и Texas Instruments за изминалото тримесечие не успяха да компенсират разочарованието, което донесоха отчетите на Western Union, DuPont и Coca-Cola.

За разпродажбите в началото на сесията допринесоха и разочароващите данни за началното жилищно строителство и броя на издадените разрешителни за строеж. Те потвърдиха, че пазарът на недвижими имоти остава в затруднено положение и през септември, и може да пострада допълнително от прекратяването на федералната програма за стимулиране на покупката на жилище.

Индексът на 30-те най-големи борсови компании Dow Jones IA губи 0,5% до 10043,8 пункта един час след началото на търговията, след като в понеделник се повиши до най-високото си ниво от началото на октомври 2008 г. Общо четири компании, които влизат в най-стария борсов измерител, изнесоха своите финансови резултати за третото тримесечие днес – Coca-Cola, Pfizer, DuPont и Caterpillar.

По-широкият S&P 500 отстъпва с 0,5% до 1092,5 пункта, воден от пониженията при добивните и енергийните компании. Индексът, който обхваща дружествата на борсата Nasdaq – Nasdaq Oomposite, се понижава с 0,4% до 2167,4 пункта, въпреки добрите финансови резултати на технологичната компания Apple и на втория по големина производител на процесори в САЩ Texas Instruments.

Преди началото на днешната борсова сесия стана ясно, че броят на издадените нови разрешителни за строеж намалява изненадващо с 1,2% през септември, а строителните предприемачи в САЩ увеличават незначително броя на началното жилищно строителство. Цените на ниво производител намаляват с 0,6% спрямо август и вече се намират с 4,6% под нивото си от септември 2008 г.

New York Times съобщи, че ще съкрати 8% от своя персонал до края на годината. Спадът на рекламните приходи ще остави 100 души от новинарския отдел на изданието без работа. Книжата на издателската компания New York Times Company поевтиняват с 0,5% до 8,87 долара за акция. Пазарната й капитализация е нараснала с 21% от началото на годината до 1,28 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още