IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Caterpillar надолу с 53%, компанията повиши прогнозите си

Положителният резултат е в размер на 64 цента на акция при предварителни очаквания за едва 6 цента на акция

15:27 | 20.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Caterpillar надолу с 53%, компанията повиши прогнозите си

Производителят на индустриално оборудване Caterpillar е постигнал печалба от 404 млн. долара за третото тримесечие на годината. Това се равнява на 64 цента на акция и е с 53 на сто по-малко от миналата година.

В същото време продажбите на Caterpillar, която е част от индекса на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average, падат с 44 на сто до 7,3 млрд. долара, предава Market Watch.

По-ниските продажби през тримесечието са отчетени на фона на понижаващи се разходи, благоприятни цени и положителни преоценки на запаси, които са възлезли на 16 цента на акция.

Според Caterpillar през третото тримесечие е отбелязано дъното на продажбите и приходите на компанията. Това е накарало групата да ревизира в положителна посока очакванията си за продажбите си до края на годината в рамките 32-33 млрд. долара.

Освен това е повишен и рейнджът на предполагаемата печалба без еднократни ефекти до 1,85-2,05 долара на акция. Очакванията за продажбите догодина пък също са увеличени, като се очаква ръст от 10 до 25 на сто спрямо 2009 г.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба на Caterpillar от 6 цента на акция през третото тримесечие на годината и продажби в размер на 7,29 млрд. долара.

След публикуването на отчета и преди старта на днешната търговия, акциите на Caterpillar поскъпват с 6,2 на сто до 61,40 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още