IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американският пазар все по-напред и нагоре

По време на търговията Dow Jones IA и S&P 500 стигнаха нови върхове за 2009, но затвориха с малко по-малки печалби

23:07 | 19.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Американският пазар все по-напред и нагоре

Американският фондов пазар отбеляза растеж в началото на новата седмица на фона на продължаващ оптимизъм, свързан с предстоящото обявяване на финансовите резултати за тримесечието на редица компании, както и заради тези отчети (най-вече от финансовия сектор), които вече зарадваха инвеститорите.

По време на търговията борсовите индекси Dow Jones Industrial Average и Standard & Poor's 500 стигнаха нови върхове за 2009 г., но затвориха с малко по-малки печалби.

Dow Jones IA приключи търговията при 10 092 пункта (ръст от 0,96%), като преди това беше стигнал 10 111 пункта, или най-високо равнище от 7 октомври 2008 г. За повишението на индикатора, след получени положителни оценки, помогнаха Caterpiller, която ще изнесе отчета си в четвъртък, и American Express с очакван отчет във вторник.

S&P 500 нарасна с 0,94% до 1098 пункта, а Nasdaq Composite затвори сесията с покачване от 0,91% до 2176 пункта.

Ръстът в понеделник идва след доста динамична седмица, в която, воден от силни финансови резултати на немалко компании, Dow Jones IA успя да прескочи границата от 10 хил. пункта, което имаше важно психологическо значение за пазара.

На страната на печелившите в началото на новата седмица се наредиха технологичните акции, като тези на Motorola скочиха с над 8% заради надежди, че новият разработван от компанията телефон Droid може да се окаже доста силна конкуренция на iPhone на Apple.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 19.10.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още