IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones кръжи около 10 хил. пункта

Инвеститорите очакват поредицата от финансови отчети на ключови за икономиката компании, които ще излязат през следващите няколко дни

17:36 | 19.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones кръжи около 10 хил. пункта

Сесията на фондовите борси в САЩ започна колебливо в очакване на поредицата от финансови отчети на ключови за икономиката компании през тази и следващата седмица. След края на днешната сесия ще излязат резултатите на технологичната компания Apple за третото тримесечие, след което още 135 компании от индекса S&P 500 ще публикуват своите отчети през следващите няколко дни.

Индексът на 30-те най-търгувани борсови дружества Dow Jones IA кръжи около нивото от 10 хил. пункта и се повишава с 0,4% до 10037,9 пункта в първия час на търговията. По-широкият борсов измерител S&P 500 нараства с 0,4% до 1091,8 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, добавя 0,1% до 2159,7 пункта, след като за малко се озова и на отрицателна територия.

След силното начало на корпоративния сезон ралито на индексите утихна в края на миналата седмица, след като финансовите резултати на General Electric и Bank of America разочароваха пазарните участници. През тази седмица се очакват отчетите на Caterpillar, Coca-Cola, DuPont, Yahoo, Pfizer, Wells Fargo, eBay, Merck, American Express, Microsoft, Travelers, 3M, AT&T и Amazon.

Днес стана ясно, че следователите в САЩ се подготвят да изобличат широк кръг от схеми за търговия с вътрешна информация. Част от тях са свързани с наказателното дело срещу милиардера и основател на хедж фонда Galleon Радж Раджаратнам, което разтърси Wall Street в края на миналата седмица. Той бе обвинен за търговия с вътрешна информация в особено големи размери.

Акциите на Apple поевтиняват с 0,8% до 186,62 долара в началото на търговията. Анализаторите очакват, че печалбата на една акция на технологичната компания е нараснала с 13% на годишна база през третото тримесечие до 1,42 долара. Пазарната капитализация на Apple е нараснала с близо 119% от началото на годината до 167,2 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:48 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още