IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата увеличи продажбата на водка в Русия

Продажбите на водка са се увеличили с 5% тази година в сравнение с 2008 г.

13:37 | 19.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата увеличи продажбата на водка в Русия

Над две трети от руснаците правят икономии по време на криза, но не и от водка, тъй като продажбите на този продукт в магазините и незаконното производство нарастват, съобщава в. „Независимая газета“.

Продажбите на водка са се увеличили с 5% тази година в сравнение с 2008 година, показва проучване на Nielsen.

Продажбите на водка, произвеждана незаконно от населението, също са нараснали, като от 700 млн. литра през 2008 г. са достигнали 750 млн. тази година, посочва директорът на Центъра за изследване на федералните и регионалните пазари за алкохол Вадим Дробиз.

Едновременно с това продажбите на алкохол намаляват в ресторантьорския сектор, тъй като руснаците все по-често предпочитат да си купуват алкохол от магазина и да пият у дома, посочва той.

Икономическата криза води до увеличаване на потреблението на алкохол, не само в Русия, но и в цял свят, изтъква руският експерт. Според него това се дължи на необходимостта от психологическо отпускане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още