IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street се готви за порой от финансови отчети

Отчетният сезон набира скорост, като през тази седмица се очакват финансовите резултати на American Express, Apple, Coca-Cola, Yahoo и Microsoft

09:36 | 19.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Wall Street се готви за порой от финансови отчети

Доброто начало от отчетния сезон в САЩ вдигна летвата на пазарните очаквания. Икономическите данни и тримесечните финансови резултати, които ще излязат през тази седмица, ще подложат на сериозно изпитание доверието на инвеститорите в състоянието на икономиката. Освен това през тази и следващата седмица най-много публични дружества ще публикуват своите финансови резултати.

Седмицата ще започне с отчетите на технологичната компания Apple и изявление на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке в Азия относно финансовата криза. Общо 135 компании, или 27% от индекса S&P 500, ще съобщят своите финансови резултати през следващите седем дена. Сред тях най-много се открояват American Express, Microsoft, McDonald's, Pfizer, 3M и Coca-Cola. Други големи имена, които ще се следят внимателно от пазарите, са Yahoo, Wells Fargo, UPS, Amazon и eBay.

След като стигна най-ниската си стойност за последните 12 години през март, широкият индекс S&P 500 нарасна с 61% през следващите седем месеца. По данни на Thomson Reuters 79% от компаниите в състава на S&P 500, които са публикували своите резултати за третото тримесечие досега, са надминали пазарните очаквания. Най-добре се представят дружествата от финансовия сектор.

Пазарните анализатори очакват, че печалбата на финансовите компании ще се увеличи средно със 100% на годишна база през третото тримесечие, след като през есента на миналата година финансовата криза достигна своя пик, предаде CNN.

Освен множеството финансови отчети през тази седмица се очакват и данни за жилищния пазар, инфлацията и безработицата. Във вторник индексът на производствените цени ще покаже дали дефлацията на ниво производител продължава да расте през септември. Тогава ще излязат и данните за началното жилищно строителство и новоиздадените разрешителни за строеж през септември.

Те ще бъдат последвани от данните за петролните запаси на САЩ в края на миналата седмица и т. нар. Бежова книжа на Федералния резерв, която разкрива състоянието на американската икономика по региони.

В четвъртък идва ред на седмичните данни за промяната в броя на американците, които са подали молба за социални помощи при безработица, както и на индекса на водещите индикатори на Конферентния борд, за който се очаква да е нараснал с 0,9% през септември спрямо август.

В петък Бен Бернанке ще говори за регулацията на финансовата система в Бостън и ще бъдат публикувани данните за продажбите на съществуващи жилища през септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още