IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carrefour с трето поредно тримесечие на спад на продажбите

Най-голямата търговска верига в Европа ще се изтегля от Русия заради липса на възможности да стане пазарен лидер

23:07 | 15.10.09 г.
Carrefour с трето поредно тримесечие на спад на продажбите

Френската верига за продажби на дребно Carrefour отчете трето поредно тримесечие на спад в продажбите и обяви планове за изтегляне от руския пазар само година след стъпването си там, предава Bloomberg.

Приходите спадат с 2,9% през до 24,02 млрд. евро за трите месеца до края на септември.

В последно време френската верига се опитва да да спре спада на продажбите на родния пазар като намаля цените и увеличава рекламата. Миналата седмица компания отрече информацията, че планира да продаде бизнеса си в Латинска Америка и Азия, където ръстът в приходите поне частично компенсира спада в западна Европа.

Приходите във Франция се свиват с 3.4% до 10,4 млрд. евро. Продажбите в магазини, отворени повече от една година, са намалели с 8,0%.

В Латинска Америка продажбите са се увеличили с 5,0% през третата четвърт, в Азия приходите са намалели с 6,4%, докато продажбите в Източна Европа са се свили с 4,6%.

Компанията каза, че ще продаде бизнеса си в Русия, само няколко месеца след като отвори първият си магазин в страната. Решението е продиктувано от липсата на перспективи за задоволителен органичен ръст и възможности за придобивания в краткосрочен и средно-срочен план, които да позволят на Carrefour да заеме водеща позиция.

Carrefour отчете загуба от 58 млн. евро за първото полугодие на 2009 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още