IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се изстреля до едногодишен връх, златото с нов рекорд

Цената на черното злато получи подкрепа от оптимизма по фондовите борси

08:39 | 14.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се изстреля до едногодишен връх, златото с нов рекорд

Цената на петрола достигна най-високото си ниво за последната една година, повишавайки се до 75 долара за барел. Това се случи заради оптимизма на фондовите пазари, който подкрепи и пазара на суровини.

Тази сутрин цената на черното злато продължава да се повишава, като е на път да отбележи пети пореден ден на ръст. Повод за удължаването на ралито дава изкупуването на азиатските банкови акции днес. Те пък попадат в центъра на вниманието, тъй като от днес започват да излизат резултатите на щатските банки за третото тримесечие.

Първият по-съществен отчет е този на JPMorgan, който ще бъде разпространен днес.

На борсата в Ню Йорк вчера петролните контракти с доставка през ноември скочиха с 1,2 на сто до 74,15 долара за барел. Това е най-високата цена на затваряне от 24 август насам. В часовете на електронната търговия днес лекият суров петрол, който се търгува в САЩ, поскъпва с още 1,15 на сто до 75 долара за барел, което е най-високата му цена за последната година.

Освен резките движения в цената на петрола днес се наблюдават интересни движения и при златото. Ценният метал с незабавна доставка успя да поскъпне с 0,5 на сто и да постави нов рекорд от 1 069,80 долара за тройунция. Декемврийските фючърси също отбелязаха рекорд, поскъпвайки до 1 071,10 долара за тройунция.

На електронната платформа на борсата в Лондон пък цената на барел петрол от сорта брент с доставка през ноември, поскъпна с 1,2 на сто тази нощ. Така тази сутрин суровината се търгува по 73,26 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още