IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Банките понижиха щатските акции

Акциите на Goldman Sachs поевтиняха с 1,5%, а тези на Johnson & Johnson - с 2,4% заради по-ниските от очакваното приходи на компанията

23:46 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Банките понижиха щатските акции

Щатските акции отчетоха спад след понижения в банковия сектор, предизвикани от намалената оценка на анализатора Мередит Уитни за Goldman Sachs Group.

Акциите на Goldman Sachs поевтиняха с 1,5 на сто, а тези на Johnson & Johnson - с 2,4 на сто заради по-ниските от очакваното приходи на компанията.

Индексът Standard & Poor’s 500 загуби 0,3 на сто до 1073,2 пункта след повишения в предишните шест сесии, а Dow Jones Industrial Average падна с 0,2 на сто до 9871,06 пункта.

На положителна територия успя да излезе Nasdaq Composite, добавяйки 0,04 на сто до 2139,89 пункта, след като новината за закупуването на Starent Networks от Cisco помогна на технологичния сектор.

Вниманието на инвеститорите е насочено най-вече към сезона на корпоративните отчети. Вчера S&P 500 и Dow се повишиха до едногодишен връх след спекулации, че ралито на пазарите ще продължи благодарение на подобряващите се корпоративни резултати.

По оценки на анализатори обаче, цитирани от Bloomberg, компаниите от S&P 500 ще отчетат девето поредно тримесечие на намаляване на печалбите, като възстановяването на растежа на печалбите се очаква да стане през последните три месеца на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още