IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на Johnson & Johnson намаляват, но печалбата отчита лек ръст

Нетната печалба на Johnson & Johnson за периода от юли до септември възлиза на 3,35 млрд. долара, или 1,20 долара на акция

16:48 | 13.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Johnson & Johnson намаляват, но печалбата отчита лек ръст

Най-голямата щатска компания за производство на стоки за бита и медицински продукти Johnson & Johnson е увеличила своята печалба с 1,1% на годишна база през третото тримесечие благодарение на съкращаването на разходите и нарастването на продажбите на медицински уреди.

Нетната печалба на Johnson & Johnson за периода от юли до септември възлиза на 3,35 млрд. долара, или 1,20 долара на акция, спрямо положителния финансов резултат от 3,31 млрд. долара, или 1,17 долара на акция, за същото тримесечие на 2008 г., предаде Bloomberg.

Продажбите на базираната в Ню Джърси компания намаляват с 5,3% на годишна база до 15,1 млрд. долара. Икономистите очакваха Johnson & Johnson да отчете печалба на акция от 1,13 цента и продажби от 15,2 млрд. долара през третото тримесечие.

През април ръководството на Johnson & Johnson съобщи, че ще съкрати 900 работни места във фармацевтичното си звено, след като продажбите на лекарства се понижиха с 14 на сто поради по-евтините алтернативи, предлагани от конкурентите.

За цялата фискална 2009 г. компанията очаква печалба на акция от 4,54 до 4,59 долара, което е повече от предишната прогноза.

Книжата на Johnson & Johnson поевтиняват с 2,4% до 61,05 долара за акция в началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса. От началото на тази година пазарната капитализация на компанията се е повишила с 2% до 168,2 млрд. долара.

Johnson & Johnson е компонент на един от най-старите борсови индекси Dow Jones IA от 1997 г., което я нарежда сред 30-те най-големи и ликвидни компании, търгувани на Нюйоркската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:28 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още