IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Медведев очаква 7,5% спад на руската икономика тази година

Без намесата на правителството кризата е щяла да доведе до далеч по-голям спад, уверен е президентът

10:20 | 12.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Медведев очаква 7,5% спад на руската икономика тази година

Икономиката на Русия ще се свие със 7,5 на сто през настоящата година, обяви президентът на страната Дмитрий Медведев. Според него това е по-скоро добре, тъй като без намесата на държавата в икономиката спадът е щял да бъде още по-голям.

Все пак Медведев определя икономическия спад като „много сериозен“. Той признава още, че правителството е останало изненадано от това колко остро може да бъде засегната Русия от кризата, предава ВВС.

„Реалните щети за икономиката бяха далеч по-големи от всичко, което бяхме предвидили ние, Световната банка и другите експертни организации“, сподели Медведев. Той обаче заяви, че мерките за стабилизиране на страната и запазване на работните места дават резултат.

Според Медведев руската валута вече е напълно стабилна, след като дълго време се движеше с понижения спрямо американския долар. Това се очаква да допринесе за излизане на страната от рецесията през третото тримесечие на настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още