IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сорос инвестира 1 млрд. долара в чиста енергия

Милиардерът е твърдо решен да се бори с климатичните промени и да инвестира в чисти технологии

09:36 | 12.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Сорос инвестира 1 млрд. долара в чиста енергия

Милиардерът Джордж Сорос обяви, че възнамерява да инвестира 1 млрд. долара в технологии за чиста енергия, както и че ще дари 100 млн. долара на екологична организация, която да подпомогне лобирането за развитието на сектора в политическите среди.

Инвестицията на Сорос бе обявена в събота по време на среща, посветена на климатичните проблеми. Организатор на събитието беше Project Syndicate, която ще получи сумата. Организацията представлява обединение на 430 вестника от 150 държави по целия свят, пише Bloomberg.

“Ще приложа строги изисквания към инвестициите“, е обявил Сорос в съобщение, изпратено по електронната поща. „Те трябва да бъдат рентабилни, но и да допринасят за разрешаването на проблемите с климатичните промени“, смята той.

Решението на Джордж Сорос идва два месеца преди срещата на 190 държави в датската столица Копенхаген. На нея се очаква да бъде проведен финалният кръг от преговорите за подписване на нов договор за контрол върху климатичните промени.

Освен всичко друго, 79-годишният Сорос обяви, че ще създаде Инициатива за климатична политика (Climate Policy Initiative). Организацията ще бъде базирана в Сан Франциско и ще получава по 10 млн. долара годишно за срок от 10 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още