IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Браун очаква бързо възстановяване на британската икономика

Премиерът на страната вярва, че британската икономика ще нарасне с 1,5% следващата година, което е по-високо ниво от много прогнози

16:31 | 10.10.09 г.
Браун очаква бързо възстановяване на британската икономика

Британската икономика ще се възстанови по-бързо от прогнозите на много икономисти, казва в интервю за вестник Daily Telegraph премиерът на страната Гордън Браун.

Браун вярва, че британската икономика ще нарасне с 1,5% следващата година, което е по-високо ниво от много прогнози. От Международния валутен фонд очакват ръст от 0,9% на икономиката на страната през 2010 г.

Браун споделя, че „хората са по-близо до мнението на правителството, че Великобритания е способна да се върне към ръст с по-висок темп следващата година, отколкото първоначално мислиха.”

Оценката на Браун е по-положителна от тази на лидера на опозицията Дейвид Камерън. Камерън заяви тази седмица, че ще бъдат нужни големи намаления на публичните разходи, за да се излезе от кризата, пише AP.

Браун каза, че консерваторите са песимисти и строгите им мерки ще намалят публичните разходи, които са необходими за задържане на ниско ниво на безработица и ръст на икономиката.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още