IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колебливата сесия донесе минимален ръст на S&P 500

Финансовите и енергийните компании компенсираха пониженията при дружествата от жилищния сектор

23:43 | 07.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Колебливата сесия донесе минимален ръст на S&P 500

Вялата търговия и предпазливите нагласи на инвеститорите в началото на новия отчетен сезон донесоха колебливи и разнопосочни движения на основните борсови индекси в САЩ. Те приключиха сесията с минимални изменения, продиктувани главно от ръста на компаниите във финансовия и енергийния сектор.

Междувременно дружествата от жилищния сектор се наредиха сред най-губещите за деня, под натиска на спекулациите, че американското правителство няма да удължи допълнително програмата за подкрепа на купувачите на първо жилище. Тя изтича в края на ноември, предаде Bloomberg.

Най-старият борсов индекс Dow Jones IA приключи сесията почти без промяна на ниво от 9725,6 пункта, след като по-рано се понижаваше с половин процент. По-широкият S&P 500 добави 0,3% до 1057,6 пункта. Индексът, който обединява компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Cоmposite, нарасна също с 0,3% до 2110,3 пункта.

Третият по големина производител на алуминий в света Alcoa ще постави официално началото на новия отчетен сезон в САЩ. Компанията ще публикува своите финансови резултати след края на борсовата сесия. Нейните книжа поскъпнаха с 2,2% до 14,20 долара за акция в края на днешната търговия.

Малко преди края на търговията стана ясно, че стойността на отпуснатите потребителски заеми в САЩ се понижава за седми пореден месец през август. Задлъжнялостта на домакинствата намалява с 12 млрд. долара, или 5,8%, до 2,46 трлн. долара, съгласно данните на Федералния резерв.

Книжата на американския телекомуникационен гигант AT&T поевтиняха с 2,1% до 26,18 долара за акция, след като компанията обяви, че ще разреши на абонатите си да осъществяват евтини телефонни разговори чрез различни приложения в мрежата на iPhone. Досега АТ&Т блокираше разговорите от iPhone приложения като Skype.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 07.10.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още