IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските индекси търсят посока в очакване на тримесечните отчети

Инвеститорите станаха предпазливи след силните повишения на котировките в началото на седмицата

18:03 | 07.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси търсят посока в очакване на тримесечните отчети

След силните повишения на индексите в началото на тази седмица инвеститорите в САЩ заеха предпазливи позиции в очакване на началото на третия корпоративен сезон. В резултат на това основните индекси започнаха сесията с понижения, след което на няколко пъти промениха посоката на своето движение.

Третият по големина производител на алуминий в света Alcoа ще постави официалното начало на новия отчетен сезон в САЩ след края на днешната сесия. Това е първата компания в състава на представителния индекс Dow Jones IA, която ще публикува тримесечните си финансови резултати.

Индексът на 30-те най-големи борсови дружества Dow Jones IA се понижава с 0,1% до 9721 пункта час и половина след началото на търговията. По-широкият S&P 500 остава без промяна на ниво от 1055,3, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, нараства с 0,1% до 2105,1 пункта.

Сред най-губещите компании в началото на сесията се наредиха дружествата от сектора на услугите и здравеопазването. В същото време финансовите компании поскъпват, като много анализатори вярват, че те ще бъдат най-печелившите дружества през третото тримесечие.

Книжата на компанията за онлайн търговия Amazon поскъпват с 3,4% до 93,98 долара за ацкия, след като компанията понижи цената на своя четец на електронни книги Kindle с 40 долара до 259 долара. Пазарната капитализация на Amazon се е повишила с над 83% от началото на тази година.

Президентът на регионалния клон на Федералния резерв в Канзас Томас Хьониг заяви, че централната банка на САЩ трябва да увеличи основната лихва в близко бъдеще, вместо да отлага затягането на паричната политика за по-късно. По думите му това няма да попречи на възстановяването на щатската икономика.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още