IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мохамед Ел-Ериан: Поскъпването на златото е опасно за САЩ

Ръстът показва, че светът се страхува за бъдешето на американската икономика, смята един от шефовете на Pimco

09:32 | 07.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мохамед Ел-Ериан: Поскъпването на златото е опасно за САЩ

Случващото се на стоковите борси и рекордната цена на златото поставят заплаха пред американската икономика, смята един от изпълнителните директори на Pimco Мохамед Ел-Ериан.

„Притеснявам се, когато виждам движението на златото и това, което прави долара”, сподели Ел-Ериан пред CNBC. „Това е индикация, че светът започва да се страхува за бъдещето на американската икономика и ние трябва да приемем този сигнал сериозно”, заявява специалистът.

Ел-Ериан, който бе определен за един от десеттe най-влиятелни европейци в САЩ според класация на FT, е на мнение, че пред американската икономика стоят редица предизвикателства за следващата година. Мнението му е, че ще станем свидетели на нов ръст на безработицата и съвсем бавен растеж.

„Смятаме, че втората половина на 2009 година ще е подкрепена силно от програмите за стимулиране и това, което се цели, ще бъде постигнато”, посочва Ел-Ериан визирайки повишени икономически показатели за периода.

„Опасяваме се обаче, че 2010 година ще бъде белязана от незначителен растеж, висока безработица и понижени оценъчни коефициенти на компаниите”, смята той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още