IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакванията за отчетния сезон повишиха щатските акции

Книжата на Alcoa, която ще публикува отчета си утре, поскъпнаха с 3,5 на сто

23:39 | 06.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Очакванията за отчетния сезон повишиха щатските акции

Щатските акции завършиха сесията на положителна територия вследствие на спекулации, че корпоративните печалби за третото тримесечие ще са по-добри от очакванията, както и на растящата вяра в подобряването на световната икономика.

Книжата на Alcoa, която ще публикува отчета си утре, поскъпнаха с 3,5 на сто, а тези на Exxon Mobil – с 1,6 на сто благодарение на поскъпването на петрола до близо 71 долара.

Индексът Standard & Poor’s 500 нарасна с 1,4 на сто до 1054,72 пункта, Dow Jones Industrial Average добави също 1,4 на сто до 9731,25 пункта, с Nasdaq Composite се повиши с 1,7 на сто до 2103,57 пункта.

Позитивизмът на инвеститорите в щатски акции се дължеше и на плановете на президента Барак Обама за допълнителни мерки за ограничаване на загубата на работни места.

Щатската икономика и жилищният сектор отиват към подобрение, заяви Джозеф ЛаВорня, главен икономист за САЩ към Deutsche Bank Securities Inc., цитиран от Bloomberg. По думите му икономическият растеж на страната ще достигне 3 на сто следващата година, “може би дори малко повече”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още