IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Pepsi Bottling надмина очакванията

Нетната печалба на Pepsi Bottling се увеличава с над 7% въпреки спада на продажбите

17:19 | 06.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Pepsi Bottling надмина очакванията

През тази седмица стартира новият отчетен сезон в САЩ и една от първите големи международни компании, която вече публикува своите финансови резултати за третото тримесечие, е Pepsi Bottling Group. Най-голямото бутилиращо предприятие на PepsiCo изненада своите акционери с ръст на печалбата и добра прогноза за цялата текуща финансова година.

Нетната печалба на Pepsi Bottling Group възлиза на 254 млн. долара, или 1,14 долара за акция, спрямо печалба от 231 млн. долара, или 1,06 долара на акция за същия период на 2008 г. Поскъпването на продуктите на компанията, в комбинация с поевтиняването на суровините, компенсира спада на продажбите от 5% на годишна база през третото тримесечие до 3,63 млрд. долара.

Като се изключат еднократните ефекти, нетната печалба на Pepsi Bottling Group за периода от юли до септември възлиза на 1,06 долара за акция. Икономистите очакваха печалба на акция от 1,05 долара и приходи от 3,73 млрд. долара.

Ако се изключи влиянието на валутните курсове през последната година, печалбата на акция нараства с 4 цента. Компанията очаква печалба на акция в интервала от 2,30 до 2,40 долара за цялата финансова година.

Pepsi Bottling Group бутилира напитките на PepsiCo в Северна Америка, Гърция, Русия, Испания и Турция. Очаква се тя да бъде погълната от PepsiCo до края на тази година. Сделката за 7,8 млрд. долара, чрез която PepsiCo планира да намали своите разходи, включва и втората по големина бутилираща компания на PepsiCo – PepsiAmericas.

Дейността на Pepsi Bottling Group в Европа ще премине под контрола на PepsiCo Europe.

Въпреки добрите данни акциите на Pepsi Bottling Group поевтиняват с 0,2% до 37,24 долара за акция в началото на сесията на Нюйоркската фондова борса. Пазарната капитализация на бутилиращата компания се е повишила с над 65% от началото на тази година 8,02 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още