IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на нови автомобили на Острова нарастват с 11% през септември

Ford Fiesta е най-продаваната марка на Острова за седми пореден месец през тази година

14:35 | 06.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на нови автомобили на Острова нарастват с 11% през септември

Продажбите на нови автомобили в Обединеното кралство са нараснали с 11,4% през септември в сравнение със същия месец миналата година, показаха данните на Асоциацията на производителите и търговците на моторни превозни средства във Великобритания (SMMT).

Общо 367 929 автомобила са били продадени през разглеждания месец, като най-популярните марки са Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus и Vauxhall Astra. От SMMT обаче предупреждават, че условията на пазара ще останат трудни за известно време, предаде BBC.

Ford Fiesta е най-продаваната марка на Острова за седми пореден месец през тази година, което показва засиления интерес на местните потребители към покупката на малки и икономични автомобили.

Правителствената програма за насърчаване на продажбите на нови автомобили е оказала благотворно влияние върху индустрията. Миналата седмица британското правителство съобщи, че ще увеличи средствата по тази програма от 300 на 400 млн. паунда.

Според главния изпълнителен директор на SMMT Пол Еверит разширяването на правителствената схема за подпомагане на продажбите на нови автомобили ще подкрепи търсенето на местния пазар и през втората половина на тази година, както и в началото на 2010 г.

Той смята, че по този начин държавата допълнително ще подпомогне икономическото възстановяване на страната. Програмата за насърчаване на покупките на нови автомобили позволява на всеки англичанин да получи 2 хил. паунда бонус от държавата при рециклирането на своя стар автомобил и покупката на нов и по-икономичен.

Асоциацията предвиди успешно, че септември ще бъде най-силният месец по отношение на продажбите на нови автомобили във Великобритания през тази година. Според нейните експерти сделките, реализирани през месеца, ще се равняват на 20% от продажбите за цялата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още