IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брус Уилис си купува шефско място в Belvedere

Актьорът обяви намерението си да се посвети лично и финансово на компанията

21:14 | 05.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Брус Уилис си купува шефско място в Belvedere

Седмицата започна много добре за френския производител на спиртни напитки Belvedere. Акциите на групата скочиха с над 20% в понеделник, като пазарът реагира на новината за възможно влизане в капитала на американския актьор Брус Уилис, който вече е рекламно лице на някои от продуктите на фирмата.

В свое съобщение от компанията казват, че Уилис е обявил „намерението си да се посвети лично и финансово на компанията”. Или казано с други думи, актьорът иска да стане акционер и да се ангажира с управлението на групата – в частта с маркетинговите решения за бъдещето й.

От Belvedere уточняват, че избирането на актьора за член на Управителния съвет ще бъде гласувано на следващото Общо събрание на компанията.

Подробности около инвестицията на Брус Уилис не се уточняват.

Предстои да стане ясно дали влизането на звездата в компанията ще помогне на нейното състояние. През юни 2008 г. фирмата влезе в процедура по несъстоятелност, за да преструктурира дълга си, оценен на 550 млн. евро. На 12 октомври търговският съд в Дижон ще даде становището си за плана за управлението на задълженията.

Сред основните марки на Belvedere са водката Sobieski и Danzka и уиски William Peel и Sir Pitterson. В България компанията обединява три винарни и две търговски дружества: Домейн Менада, Винарска къща Сакар, Изба Оряховица, Винимпекс ЕАД, Белведере Дистрибуция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още