IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата в Румъния се допълва и от стачка на 750 хил. държавни служители

Проблемите около разпадането на кабинета се подсилват и от национална стачка на заетите в публичния сектор

11:54 | 05.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата в Румъния се допълва и от стачка на 750 хил. държавни служители

Политическата криза в Румъния, която се разрази през миналата седмица след разпадането на правителството, бе допълнена от нов проблем. Той е свързан с това, че днес на национален протест на 750 хил. държавни служители, организирани от синдикатите в страната.

В стачката участие ще вземат представители на сектора на образованието, здравеопазването и държавната администрация, предава Act Media. Очаква се в болниците да бъде спрян всякакъв прием освен по спешност, а дейността в кметства, данъчни служби и публични институции да бъде спряна.

Протестът ще бъде подкрепен и от служителите на реда. Те ще останат на работа, но ще носят бели ленти в знак на солидарност с протестиращите.

На фона на тази информация и неяснотата около бъдещето на правителството основният борсов индекс в Румъния BET напредва с 2,7 на сто до 4 235,96 пункта към 11:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 05.10.09 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още