IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се колебае около 70 долара за барел

В края на миналата седмица суровината отстъпи заради слаби икономически данни от САЩ и още търси посока

08:46 | 05.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се колебае около 70 долара за барел

Петролът започна нивата седмица с минимално отстъпление в цената си. Причината за това е неясната посока на пазара и разнопосочните настроения сред трейдърите. Те пък са следствие на слабите икономически данни от САЩ, които излязоха в петък и показаха обезпокоителни сигнали за пазара на труда.

Данните за безработицата в САЩ показаха нов ръст и тя вече е 9,8 на сто. По-притеснителен обаче е фактът, че компаниите отново засилват темпа на съкращения и освобождават служители.

На другия полюс са данните за петролните запаси, които показаха изненадващ спад на запасите от бензин, съчетан с рекордно свиване на вноса. Тези сигнали карат мнозина да са положително настроени за цената на черното злато и се явяват спирачка пред по-значително отстъпление на котировките.

Новата седмица стартира с минимално отстъпление в цената на петрола от 0,07 на сто и на електронната платформа на борсата в Ню Йорк суровината се котира по 69,90 долара за барел. В петък петролът изгуби 1,2 на сто до 69,95 долара за барел.

На борсата в Лондон в петък петролът от сорта брент с доставка през ноември понижи цената си с 1,6 на сто до 68,07 долара за барел. Тази сутрин котировките на брента са стабилни, повишавайки се с едва 1 цент до 68,08 долара за барел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още