IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цената на петрола се върна под 70 долара

От началото на тази седмица американският лек суров петрол е поскъпнал с близо 6%

22:57 | 02.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на петрола се върна под 70 долара

Цената на петрола се понижи под 70 долара за барел, след като данните за заетостта в САЩ показаха, че безработицата в страната е достигнала най-високото си ниво за последните 26 години през септември от 9,8%.

Това засили опасенията за устойчивостта на възстановяването на най-голямата икономика в света и предполага, че потреблението на енергийни ресурси в страната ще остане заниженo и през следващите месеци.

Петролните фючърси с доставка през ноември поевтиняха с 99 цента, или 1,4%, за да приключат сесията на борсата в Ню Йорк на ниво от 69,83 долара за барел. Все пак, от началото на тази седмица американският лек суров петрол е поскъпнал с близо 6%, което е най-силният седмичен ръст от 21 август.

От началото на тази година петролът е поскъпнал с 58%, по данни на Bloomberg, като цената му варира в интервала от 65 до 75 долара за барел от края на юли досега.

На международната петролна борса в Лондон брентът поевтиня с 1,26 долара, или 1,8%, до 67,93 долара за барел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още