IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

М. Уитни: Кредитната криза може би е отминала само наполовина

Анализаторката е на мнение, че кредитирането за дребния бизнес в САЩ е оскъдно и това може да забави възстановяването

12:20 | 02.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
М. Уитни: Кредитната криза може би е отминала само наполовина

Дребният бизнес в САЩ не получава достатъчно кредити и това се отразява в тенденци на ограничаване на потребителските разходи, смята банковият анализатор Мередит Уитни.

В статия за Wall Street Journal Уитни пише, че „в САЩ дребният бизнес отговаря за заетостта на 50% от работната сила и генерира 38% от брутния вътрешен продукт“. Поради тази причина е много важно той да бъде захранван с кредити, за да може да се развива.

„Без достъп до кредити дребният бизнес не може да расте, да наема служители, а често се стига и до фалит“, коментира Уитни. За преодоляване на трудностите тя предлага малките банки в САЩ да бъдат подкрепени с програма за кредитиране на малкия бизнес.

„Вярвам, че все още се намираме в началните етапи от втората част на кризата“, пише Уитни. „Очаквам още около 1,5 трлн. долара, предназначени за кредитни линии, да изчезнат от финансовата система до края на 2010 година“, заявява тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още